woensdag, augustus 09, 2006

Maandag, dinsdag, vermoeidheid en George Clooney

Tja gisteravond was ik echt niet meer aanspreekbaar. Nasleep van zondag ben ik bang, ik heb er nu ook nog last van. Gisteravond V for Vendetta gekeken, helaas was ik te moe om er 's nachts nog iets samenhangends van te maken. Onrustige dromen..praten in mn slaap en maar denken dat er mensen binnen zijn (tja ik praat waarschijnlijk nogal hard hihi) De katten zullen wel gedacht hebben dat ik gek werd. Vandaag nog erg moe..en spierpijn! Een beetje lezen en CSI gekeken.

Deze week wordt ik voorgedragen voor een functie bij een ander bedrijf. Spannend, ik ben benieuwd of ik op gesprek mag komen..een nieuwe baan..nieuwe start..frisse moed. Klinkt erg goed!

Hm verder niet veel interessants te vertellen..behalve dan dat ik een leuke man in de trein zag. Helaas liep hij door naar het volgende treinstel..kon er moeilijk achteraan rennen toch hihi.

George Clooney vind ik ook erg leuk. Hij hep van die mooie ooge! En de stem is ook niet verkeerd. We kennen George uiteraard allemaal van de ziekenhuisserie ER..waar nog meer leuke mannen in meedoen (hm even opzoeken en op de lijst van mooie mannen zetten) From Dusk Till Dawn was heerlijk bizar. Ocean's Eleven en Twelve (toch?) heb ik niet gezien. Out of Sight waarin ie speelt met J-Lo weer wel. Erg aangename film vind ik dat.

Dit is wat wikipedia te vertellen heeft over ons George:
Jeugd
Clooney werd geboren te Lexington in de staat Kentucky als kind van televisiepersoonlijkheid Nick Clooney en Nina Bruce Warren. Hij heeft een oudere zus, Ada Zeidler. Zijn vader is de broer van zangeres-actrice Rosemary Clooney. Op de Augusta High School was Clooney een ster in honkbal, maar tijdens een tryout bij de Cincinnati Reds bleek hij niet goed genoeg om prof te worden.

Na enkele jaren brak hij zijn studie aan de universiteit van Northern Kentucky af, waarna hij enkele onbeduidende baantjes had. Zijn vader, wetende hoe moeilijk het is om als acteur te slagen, probeerde hem tevergeefs van gedachten te laten veranderen. De zomer van 1982 bracht de vastbesloten Clooney door met het oogsten van tabak om zodoende genoeg geld te verdienen om naar Hollywood te gaan. In Californië mocht hij bij zijn tante Rosemary wonen, hoewel deze zijn aspiraties ook niet van harte steunde. Gedurende enkele maanden was hij haar chauffeur op haar tour met zangeressen als Martha Raye. Hierna probeerde Clooney als acteur aan de bak te komen, maar hij werd constant afgewezen, waar zijn stemming erg onder te lijden had. Uiteindelijke voelde Rosemary zich dan ook genoodzaakt haar neef te vragen te vertrekken. Clooney trok in bij een vriend, beginnend acteur Tom Matthews. Hij deed klusjes op de sets van commercials en nam acteerlessen bij The Beverly Hills Playhouse. Onder leiding van de gerespecteerde Milton Katselas maakte hij zich het vak eigen en als gevolg van een schoolproject slaagde hij erin een impresario te vinden.In de jaren erna speelde hij talloze grotere en kleinere rollen, vooral in matige series, B-films en nooit uitgebrachte films, maar hij was niet ontevreden; hij deed wat hij het liefste deed, acteren, en kon zich ontwikkelen. Over deze periode zei hij ooit dat hij destijds de bestbetaalde onbekende acteur van Hollywood was. Op 15 december 1989 trouwde hij met actrice Talia Balsam, van wie hij in 1992 weer scheidde.

In 1994 kwam Clooneys grote doorbraak, zijn rol als dr. Douglas Ross in de populaire ziekenhuisserie ER. Zijn enorme populariteit hierin gaf zijn filmcarrière een belangrijke impuls. Voor From Dusk till Dawn kreeg hij $250.000, voor Ocean's Eleven al $20.000.000. Later ging hij ook als producent, scenarioschrijver en regisseur werken. Belangrijk in dit verband is zijn vriendschap met regisseur Steven Soderbergh, met wie hij het bedrijf Section Eight oprichtte.
In 1997 riep People Magazine Clooney uit tot "Sexiest Man Alive". Hij is liefhebber van bulldogs en gaat graag naar Italië. Op 5 maart 2006 kreeg Clooney een Oscar voor beste mannelijke bijrol in de film Syriana.

1 opmerking:

Anoniem zei

en die ene film waarin Clooney mensen neerschiet en je je steeds afvraagt wanneer hij ze nou weer gaat opereren om ze weer op te lappen :)