dinsdag, mei 20, 2008

Dierenasiels zitten vol!!


Hieronder de tekst zoals deze te lezen is op de pagina van de Dierenbescherming.

Cijfers 2007:
aantal zwerfkatten in asielen rijst de pan uit
20-05-2008


Bij de start van haar landelijke campagne Asieldieren maakt de Dierenbescherming zich ernstige zorgen over de toename van het aantal zwerfkatten in de Nederlandse asielen. In 2007 moesten de asielen maar liefst 13 procent meer zwerfkatten opvangen dan in 2006. Ging het in 2006 nog om 33.697 zwerfkatten, vorig jaar waren dat er 4.438 meer. In totaal vonden vorig jaar 75.216 dieren een tijdelijk onderdak in de asielen, waarvan 22.372 honden en maar liefst 52.844 katten.

Omdat er een stijgende lijn is in het aantal op te vangen zwerfkatten, luidt de Dierenbescherming vandaag de noodklok. Verdere toename van het aantal zwerfkatten moet een halt toegeroepen worden. Dit kan onder meer door veel meer katten te chippen. Nog geen kwart van de Nederlandse katten heeft een chip, waardoor het zeer moeilijk is een weggelopen of ontsnapte kat te herenigen met de eigenaar. Daarnaast doen wij een dringend beroep op katteneigenaren om hun huisdier vooral te laten castreren/steriliseren.

'Ik Zoek Baas'
In de Asieldierencampagne, met als motto ‘Ik zoek baas’, worden potentiële huisdierbezitters opgeroepen om ook eens een kijkje in een asiel te nemen. Daar zitten immers vele leuke en gezonde dieren, jong en oud, die smachten naar een nieuwe baas. De campagne bestaat uit radio- en tv-spotjes op de landelijke zenders en posters op NS-stations. Minister Verburg van Landbouw is vandaag aanwezig bij de aftrap van de campagne.

Bekijk hier de asieldieren.

Geen opmerkingen: