zondag, december 26, 2010

Eten

Zo..de schorseneren waren eetbaar, maar zo byzonder waren ze niet van smaak. Kon er niet meer van maken dan nootachtig. Ach de aardappelschijfjes en de pangafilet smaakten er prima bij hoor.

Nu ga ik een tomaten/venkelsoep met linzen maken. Dit naar aanleiding van een recept uit het boek Gezond en Slank (gekregen van mijn collega Arine) Ik heb wel niet alles in huis, maar het zal best wel smaken :)

Mijn recept:
1 venkel in stukken gesneden
1 blik tomaatblokjes (400gm/ml)
2 bosuitjes
1 handje linzen
60 gram boter
200 ml bouillon
geraspte kaas
peper, zout, oregano, en knoflookpoeder

smelt de boter in een pan, voeg de venkel de ui en knoflookpoeder toe
laat de venkel in ca. 15 minuten zacht worden
spoel ondertussen de linzen af en laat ze in een laagje water staan
voeg de tomatenblokjes( inclusief sap) oregano en de linzen toe en breng het geheel aan de kook
laat het 30 minuten zachtjes koken
pureer alles in de keukenmachine(of met de staafmixer) en giet het terug in de pan en voeg de bouillon toe
breng het geheel wederom aan de kook en breng op smaak met zout en peper
laat het 2 minuten doorkoken en serveer met brood en geraspte kaas

Geen opmerkingen: