zondag, februari 17, 2013

17 februari

Jammer jammer, ik ben ingehaald door een verkoudheid. Heb last van een gammel lijf, een loopneus en een heel irritante kriebelhoes. Maar ik mag niet klagen, eten lukt nog uitstekend(het huishouden ook)..dus ziek ben ik zeker niet!

Verder ben ik lekker bezig met de slowcooker. Van de week heerlijke schouderkarbonades klaargemaakt met peen en uien erbij (te weinig voor een bord vol) nou..om te smullen zijn ze. Mijn eerste recept was met verse worsten..die zijn favoriet nu! man wat zijn die heerlijk mals uit de slowcooker.

Ik moet alleen geen zout erbij doen als ik een bouillon gebruik...eeeeew dat was echt smerig hihi.

Nu staat er een groenteschotel op te warmen, met daarin:

1 zoete aardappel (200 gr)
2 witte bieten        (150 gr)
3/4 knolselderij (500 gr)
1 paprika
champignons (half bakje)
200 gram chinese kool fijngesneden
en een handje sperzie bonen

Je legt de harde groentes onderop en vult de schaal tot 3/4 of 2/3 daarna doe je er bouillon bij.. dat is ongeveer 200 ml water met een half (of als je van zout houd een hele) bouillonblokje.

Als variatie heb ik nu van de Lidl een half zakje bamikruiden erbij gedaan ipv het bouillonblokje. Ik ben benieuwd.

Geen opmerkingen: