zondag, mei 02, 2010

Kokkerellen

Gisteren een aktief dagje gehad m.b.t. broodbakken en avondeten klaarmaken.

Gisteravond toch nog een kaasbrood erbij gebakken, mijn broodlade zit nu tot de nok vol. Met lekker brood natuurlijk! Het italiaanse kruidenbrood is ook niet verkeerd uitgepakt.


Als avondeten een hartige taart gemaakt. Simpele versie hoor!
benodigdheden: voor 1 a 2 personen
1 pakje voorgesneden groenten (wokgroente, soepgroente..naar eigen smaak)
4 aardappels
3 eieren
1 (groot) bekertje creme fraiche
geraspte kaas (half zakje)
scheutje melk
peper en zout

Snij de aardappelen in blokjes/schijfjes en kook deze met de gesneden groenten, zo'n 10 minuten.(voorgaren)
Laat de aardappelen en groenten uitlekken. Meng het met de hamblokjes en schep dit in een beboterde ovenschaal.
Meng de eieren met de creme fraiche en het scheutje melk, en breng op smaak met peper en zout (zonder is het echt flauw) meng als laatste de geraspte kaas erdoor, en verdeel het over de groente.

Zet de ovenschaal op 200 graden en laat de taart in zo'n 35 minuten gaar bakken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Klinkt onwijs goed!! Ik ga het ook eens proberen. :)