woensdag, maart 17, 2010

Gevulde Paprika met Kipragout

nodig voor 4 personen:
2 grote parika's
1 ui
1 teen knoflook (of gebruik gedroogde knoflook naar smaak)
1 rode peper (heb ik weggelaten)
250 gram kipfilet
2 eetlepels olie
zout en peper
1 theelepel bloem
125 ml melk
2 eetlepels geraspte kaas (hier nam ik weer meer van)

bereiding:
Was de paprika's en snijd uit elke paprika 2 ringen van ongeveer 2 cm breed, snijd de rest in fijne stukjes.
Pel en sniper de ui en de knoflook, snijd de peper in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper daarna klein. Snijd het vlees in kleine blokjes.
Bak het vlees ongeveer 5 minuten op hoog vuur in de olie. Voeg de ui, de knoflook, de peper en de paprikablokjes toe en bak ze mee (even proeven of je het gaar genoeg vind)
Bestuif het mengsel met de bloem en fruit deze kort mee. Blus het af met de melk en breng het geheel aan de kook, breng op smaak met zout en peper.
Plaats de paprikaringen in een ovenschaal en vul ze met de ragout. Strooi de kaas erover, bak gedurende ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven (el.200 gr/hetel 175 gr/gas stand 3)

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen: