zondag, april 04, 2010

kabeljauw met boursin ----> lekker!!

Kabeljauwfilet met komkommer/boursin en dille

4 personen

Benodigdheden:
800 gram kabeljauwfilet (vers of diepvries)
1 1/2 komkommer
1 doosje boursin
1 dl slagroom
1 el Dijon mosterd
handje verse Dille
een paar plakjes jong belegen kaas
5-10 kerstomaatjes
wat boter om te bakken
zout en peper

bereiding:
-verwarm de oven voor op 175 graden
-snij de komkommer in plakjes van een 1/2 cm (niet schillen)
-verhit wat boter in de koekepan en laat de komkommerschijfjes in ongeveer 10 minuten gaarstoven.
-Hak de dille fijn en snij de kerstomaatjes doormidden.
-haal de komkommer van het vuur en roer de boursin erdoor
-voeg de slagroom toe, zout en peper en 2/3e van de gehakte dille
-verdeel de komkommer over de boden van een ovenschaal en leg de vis er bovenop
-bestrijk de vis met de mosterd en bestrooi met zout en peperb
-bedek het geheel met de plakjes kaas en leg de kerstomaatjes er bovenop
-bestrooi met de rest van de dille en nog wat peper.
-Zet het geheel in de oven en laat eht in 20 minuten gaar worden.

Ik hou niet van mosterd, en dille had ik niet. Maar het was errug lekker hoor!
En voor 1 persoon is bovenstaande meer dan genoeg, gelukkig had ik er verder niets bijgemaakt