zondag, maart 14, 2010

recept: kip met appel en papilotte

Deze heb ik gisteren gemaakt en het is erg lekker, alleen is je kip wit, ipv lekker bruin gekleurd.

nodig:
2 goudreinetten
100 gram gewelde pruimen, in stukje snijden
sap van 1/2 citroen (of 1 theelepel geconcentreerd sap)
4 kipfilets
1 theelepel kaneelpoeder
peper
15 gram boter

Bereiding:
Shild de appels en snijdt ze in 12 partjes, snij de partjes weer in stukjes. Meng de appelstukken met de gesneden pruimen, het citroensap en kaneelpoeder. Verdeel het mengsel over 4 stukken aluminiumfolie.
Halveer de kipfilets overlangs en wrijf ze in met zout en peper. Leg de stukke op het appelmengsel en doe er een klontje boter bovenop. Vouw de folie omhoog en maar er een pakketje van.

Leg de pakketjes in de ChefsOven zet de temperatuur op 125 graden en stoom de appel en de kip in 25 minuten gaar. Lekker met gestoomde groente en aardappelschijfjes

Geen opmerkingen: