zondag, april 19, 2009

Het asiel en besparen op je waterverbruik.

Afgelopen zaterdag weer naar het asiel geweest. Het zit vol met lieve katten, bange katten en katten die mij niet lief vinden (tja ook dat is mogelijk) De afdeling zit vol. Droopie loopt nog lekker los (best wel druk beestje) en Sheba zit er ook nog. Verder (voor mij) bijna allemaal nieuwe katten. Flora is een kortharige lapjeskat. Ik weet niet wat haar leeftijd is, maar het is een schatje. Martha lijkt heel klein en lief, maar ze heeft me persoonlijk gesigneerd tijdens mijn schoonmaakwerk. (lees gekrabbeld) Het ligt altijd aan mij. Ik vergat net die ene druppel weg te halen. Phil weet nog niet wat ie wil. Het is een pikzwarte kater die bromt en gromt, maar het toch wel heel leuk vind als je met 'm speelt.

Na alles uitgebreid geknuffeld te hebben (waar dat mocht) mocht ik naar het buitenverblijf (lees, houten chalet) daar zaten nog 4 scheten van katten. Een wit/rode, een bruin gemeleerde Maine Coon, een Silver Main Coon, en een Silver met bruin Maine Coon (kitten denk ik) Ze waren een klein beetje verwaarloosd en de Maine Coons moesten geborsteld worden. Jemig, ze waren net zo zenuwachtig als mijn Sheila. Rusteloos, schrikken van elk geluid (niet zo vreemd) en vooral niet opgetild willen worden. Aaien vonden ze prima, kammen op tafel maar zozo..maar het is gelukt hoor. Gelukkig was die bruine zonder klitten! De kitten kwam wel op schoot zitten (dat weer wel) dus dan maar zo gekamd. De klitten zitten vooral op de borst..de rotste plek om bij te komen met kammen. Ach..deze zitten er niet zo lang, het zijn 4 knuffelkonten :-).

Kijk ook eens op deze site, Hargahoeve staat er uiteraard ook bij.

En dan nog een besparingstip:
Mijn 1e 10 liter douchewater vang ik op in een emmer, deze blijft staan (aan de zijkant) tot ik klaar ben. Hierdoor komt mijn doucheschuim (slap aftreksel) in de emmer terecht en ruikt het water heerlijk. Dat gebruik ik weer voor de 1e watervulling bij het aanzetten van de was. Met de maatbeker giet ik de wasmachine vol, wat er weer voor zorgt dat mijn was nog lekkerder ruikt. Uiteraard zijn er meer opties: toilet doorspoelen (1x), afdak/balkon schoonspoelen/schrobben, etc etc.

Geen opmerkingen: