zondag, oktober 07, 2007

Open asieldag 6 oktober 2007

Te laat! Ik had om 7.30 aanwezig moeten zijn, maar aangezien ik nogal rot geslapen heb deze week, en vrijdag met zware hoofdpijn naar bed ging, haalde ik het vanochtend echt niet. Nouja..geeft niet hoor :)

Ik moest helpen op de (asiel)afdeling. Maar daar liepen al 3 mensen. Oke ik kijk wel of ik iets kan doen waarbij ik niemand in de weg loop. Het lukte ons aardig..we waren om 10.00 klaar en konden lekker thee gaan drinken.

Aan de kantinetafel werden de collectebussen geteld, de inhoud dus. Er waren nogal wat bussen, en wat weinig mensen om te tellen. Dus wij met ze allen, bus voor bus geteld. Man wat een geld, in totaal Euro 5600 opgehaald. De dames en heren collecteurs hebben goed werk geleverd :)

Daarna moesten we aan de slag. Ik mocht om te beginnen de asiel(honden)hokken nalopen op urine en poep. Lekker werkje..gelukkig viel het allemaal mee. Tja..beestjes moeten de hele dag door, dus waarom zou dat vandaag anders zijn. Afijn..het uur was om en ik had vrij..dus meegeholpen om al het opgehaalde geld in de daarvoor bestemde kokertjes te proppen..die krengen gaan ook nooooit goed dicht.

Tussendoor lekker tosti's, poffertjes, thee en limonade op. En hier en daar info gegeven aan de bezoekers natuurlijk. Verder zo goed mogelijk mijn collegá vrijwiligers voorzien van thee en tosti's.

Na mijn vrije uurtje, mocht ik waarnemen bij de honden. Er hangen overal bordjes NIET AAIEN en dan toch steken ze dr fikken door de tralies, je ging bijna hopen dat het hondje hap deed, dan leren de mensen het misschien es af. Maar gelukkig ging het allemaal goed, de honden waren halverwege de middag compleet afgeserveerd en bleven dus lusteloos in hun mand liggen..of er nu leuke mensen stonden te roepen of niet :)

Daarna kon ik bij de welkoms-stand terecht. Mensen foldertjes geven en welkom heten. Het was bijna een hondenoppasdienst geworden, want niet iedereen begreep dat je op zo'n open dag je eigen hond niet mee kan nemen. Tjee wat een gestress zou dat worden!

Daarna weer vrij..en toen heb ik even bij de katten rondgehangen. Heerlijk.

Er zijn 4 katten gereserveerd..waaronder Kenzo. Wat ga ik die kroelkip missen zeg :)
Snoopy is ook geplaatst, dat was de langstzittende kat..toch zo leuk dat ie eindelijk een baasje heeft. Verder nog 2 katten die ik zelf niet ken.

Bij de honden zijn er 2 gereserveerd: Bert een Maltezer leeuwtje (om op te vreten zo lief) en Shilo (ken ik verder niet)

En uiteraard is er weer een megaberg aan diervoeders gedoneerd door de bezoekers. We moesten proppen in het voorraadhok, maar het zit er allemaal in.

daarna lekker eten..en naborrelen (nouja met limonade in mijn geval)

Nu val ik om vd slaap.

Trusten!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi gala

fijn dat er toch nog mensen zijn die om dieren geven, zelf heb ik een hond van bijna 12 jaar Beppie en ik zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten, ik snap mensen niet die aan huisdieren beginnen en ze dan maar dumpen

ps. volgens mij hebben wij vroeger bij elkaar in de klas gezeten
gr Susanne

1972Galadriel zei

Ja..heel triest hoe ze die beessies af en toe wegdoen.

Kan best dat we bij elkaar in de klas hebben gezeten, ik ken meerdere Susanne's :) (van vroeger op school)

Anoniem zei

heb je op de mavo buiten de veste gezeten???? (weet niet eens meer of die school bestaat)ik woon al bijna 16 jaar niet meer in schiedam (help ik word oud) ben niet nieuwschierig hoor(hihi), maar vind het wel leuk om te weten.

gr Susanne

1972Galadriel zei

Ja..op Buiten de Veste :) is ondertussen onderdeel van Beneden Maas.