zaterdag, mei 26, 2007

26 mei - themarelease en de grote ontsnapping

Lekker geslapen, vroeg op. Ik moet naar het asiel en ik ga lopend. Ik heb namelijk een themarelease bedacht. Het boek Q&Q - Kunst en vliegwerk laat ik namelijk los bij vliegerwinkel De Paddestoel in Schiedam. Natuurlijk wordt het boek opgeleukt met een BC vlieger en staart eraan..kijk hier maar.

Op de terugweg naar huis zag ik dat de vlieger niet meer aan de deur hing..ik ben benieuwd of ik er nog wat van hoor ;-)

Het asiel:
Quarantaine..Smaus is nog steeds even lief..2 kopjes en dan knauw krabbel (zucht). Er zit nu ook een naamloze..is door z'n baas in zn vervoerskrat over het hek heen gegooid..gelukkig liep er een agent in burger die hem gesnapt heeft. Niet dat dat uitmaakt..baasje gaat toch de bak niet in. Het arme beest is getraumatiseerd natuurlijk. Na een kwartier lief praten..blaas grom..maar het halsbandje hebben we los gekregen :)

Mijn grootste stunt is wel de ontsnapping van een wilde kat. Het was een mooie..witte vacht met cyperse staart en lichtblauwe ogen. Duidelijk een kruising met een siamees. Het hok bestaat uit 3 aparte ruimtes (foto's volgen) 1 - daar staat het mandje en de drinkbak in, 2 - daar staan meestal de droge brokjes, 3 - de kattenbak. Alle 3 de delen zijn voorzien van een schuifje..zodat ze af te sluiten zijn. Schoonheid zat in het middelste gedeelte en ik had het schuifje dichtgedaan. Ik doe het hok open (dat ernaast zit) om het schoon te maken en het voerbakje neer te zetten. Het duurde niet langer dan 5 seconden: heel veel gekrabbel over het hout van het hok..een schuifje dat werd opengewurmd dmv een aantal nagels en wilskracht..een ongelofelijke sprong uit het hok langs mij heen. Het arme beest heeft 5 minuten lopen stuiteren..terwijl ik me wegdrukte in een hoek. Mensen..het is een en al paniek en nagels! Toen zat ie eindelijk bovenop de hokken..en ik heb hulp gehaald.

Nodig voor het vangen van een wilde kat: een hele lange man die niet bang is, en een klein opdondertje dat van wanten weet (nee dat was ik dus niet) Afijn..na een minuut of 10 hadden ze de kat te pakken. Het is uiteraard gelijk weer uitgezet waar ze gevangen was. Gesteriliseerd was ze al..dus dat scheelde.

Nou en de rest van de dag heb ik gebruikt om bij te komen van de schrik ;-) lekker lui in de stoel gehangen en naar de DVD van House gekeken.

groetjes!

1 opmerking:

Anoniem zei

"een klein opdondertje dat van wanten weet" lijkt me toch wel een omschrijving die ook best bij jou zou kunnen passen ;-)