zaterdag, maart 25, 2017

De lente is begonnen!

Heerlijk zeg, lekker zonnetje, temperatuur omhoog en weinig wind. Goed begin van het weekend.
Mijn huis is heerlijk schoongemaakt door de hulp, ben zo blij dat ik die stap genomen heb. Scheelt een hoop vuil en ergernis. En je ziet ook het verschil, ik ben een week aan het ploeteren en het is lang zo schoon niet. Shelley vind het wat minder al die heisa, maar ze begint er al aan te wennen.


Vandaag eindelijk mn gehaakte gordijnhouders afgemaakt. Ik had alle onderdelen klaar en toen raakte het tasje kwijt. Vanochtend weer teruggevonden en gelijk maar afgemaakt.

Na een jaar loshangen vonden de gordijnen het ook echt wel eens tijd voor fatsoenlijke gordijnhouder :)

En ik heb zowaar weer een nieuwe manier gevonden om toch spruiten te eten.
De gekookte versie vind ik zo vies, dat krijg ik echt niet weg.
Roerbakken met spekjes, andere groenten en zoete aardappel is wel goed te eten. Nu had ik de spruitjes en een winterpeen in de keukenmachine fijngehakt en dat met 3 eieren omgetoverd tot een omelet. Smaakte uitstekend en gaan we vaker zo eten. Ze zijn immers gezond he.

Verder gaat het met mijn gewicht en darmen ook beter. Ik drink veel minder limonade en ook het snoep laat ik zo veel mogelijk achterwege. Tuurlijk mag ik soms een zak lollies opeten, maar nu dan alleen de lollies, zonder ook nog een zak chips en limonade erbij (lekkah!) Bijna geen last meer van mijn darmen, soms nog wel met kaasgerelateerde salades dus daar moet ik mee oppassen.

Het gewicht is daardoor ook naar beneden...ik zit zelfs onder de 82 kilo, dat is lang geleden.
Waar het boek : De Poepdokter (van Nienke Tode-Gottenbos) al niet goed voor is geweest.
Echt een verhelderend boek over je ontlasting en bijbehorende onderwerpen. Er staan ook nog een aantal leuke recepten in (thee, gouden koffie, probiotische pizza)

En ik doe mee met de Geekfuel box...de watte!
Geekfuel box, oftewel betaalde merchendise van games en films in een doos. Het gaat mij vooral om de leuke t-shirts, de rest is een bonus. Deze doos komt altijd eind van de maand aan, meestal kan ik niet wachten en kijk ik op youtube al wat er allemaal inzit haha.1 opmerking:

Arine zei

Klinkt allemaal positief Urs, lente buiten, in je hoofd, in je huis. Wat wil je nog meer!!