zondag, november 28, 2010

Leren spinnen op een spinnewiel

Vanweg mijn RSI kan ik niet op een handtol spinnen :-( Dus...ik ging eens informeren naar en spinnewiel en wat goed was enzo. Ik kreeg netjes antwoord, en ook het advies om vooral eerst spinnewielen uit te proberen.

Oke..op ravelry.com zit een nl talige spingroep, daar even geroepen. En er waren direct 2 dames bereid mij over de vloer te krijgen en te laten spinnen op verschillende wielen.

Eerst bij moontje geweest (woensdagavond) uiteraard eerst even met de hond en de kat gekroeld :-)
Daarna mocht ik op een Louet beginnen...nou..dat was lastig hoor. Trappen op het pedaal, het wiel de goeie kant op laten draaien (rechtsom) de lontwol uittrekken zodatie dun genoeg is voor een mooie draad. En dan ga je nadenken, en dan stop je met het pedaal, of ik vergeet de lontwol uit te trekken  hahaha. Oh en tegen me praten had hetzelfde effect. Maar het was erg gezellig en ik was blij met de spinles.

Vanmiddag (zondag) ben ik bij SuSu3 langsgegaan. Zij heeft 2 leuke katten, die ook eerst even werden aangehaald natuurlijk. Na het bakkie thee en wat geklets, gaan spinnen. Ik begon op een Ariadne wiel en..het ging redelijk. Het uittrekken van de lontwol en het wikkelen van de draad is redelijk goed verbeterd en er komt zelfs een redelijk fatsoenlijke draad op de klos te zitten :-) Ik heb ook nog even het schippertje geprobeerd, en die voelt echt anders aan.
Het was erg gezellig..maar ik moest na 2 uur (afgerond) spinnen toch echt stoppen. Ik zit nog niet echt ontspannen en dat zorgt voor wat ongemak met mijn hand (weer die rsi)

Ik moet nog veel oefenen, want zulke mooie draadjes als moontje en susu3 maak ik nog niet hoor. Ik probeer iedere dag een kwartiertje/half uurtje te oefenen.

Dames bedankt voor de spinles :) Wie weet roep ik nog een keer help..als het echt niet lukt!

2 opmerkingen:

su zei

graag gedaan urs.
en het komt goed met het trappen op je wieltje..
en als je het eenmaal door hebt dan ben je niet meer testoppen...

groetjes su

1972Galadriel zei

Dankje :)