Dit recept uitgeprobeerd, en akkoord bevonden. Het smaakte voortreffelijk, wel een beetje zout, maar dat lag aan mijn strooigedrag ; -)
nodig:
50 gram rijst (ik neem altijd een theekopje)
zout en (grove) peper
125 gram kalkoenschnitzel (of een kipschnitzel/filet)
3-4 lente uitjes (of bosuitjes of een halve ui)
1tl olie
3-4 abrikozenhelften (uit blik)
1/4 groentebouillonblokje (ik had een 1/2 vandaar nogal zout)
1 tl allesbinder (iets meer mag ook naar eigen inzicht)
1 tl abrikozenjam(of een kleintje jam van de Ruiter)
bereiding:
-kook de rijst volgens de verpakking
-dep evt het vlees droog en halveer het (ik snij het in reepjes)
-maak de uitjes schoon en snijdt deze in ringen
-verhit olie in een an met anti aanbaklaag en bak het vlees hierin aan elke kant 2/3 minuten. breng op smaak
(kan ook later) en neem het vlees uit de pan.
-bak de uitjes en de abrikozen in het braadvet (voeg evt olie of boter toe) al roerend 2/3 minuten aan.
-Voeg 100ml water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat het 2 min. zachtjes koken.
-bind de saus licht met de allesbinder en breng op smaak met de jam, zout en peper (ik heb er ook
honing/mosterd saus doorheen gemend) Verhit het vlees in de saus en serveer met de rijst.
bereidingstijd : ong. 30 minuten
2 opmerkingen:
Dat ziet er zeker goed uit!
Omdat ik nu even vanaf mijn werk niet op BC wil inloggen, hier is de lijst van SF-achtige evenementen:
oekenfestijn Utrecht: 2-5 september 2010
Elf Fantasy Fair Arcen: 18-19 september 2010
F.A.C.T.S. FLANDERS EXPO-Gent - 23-24 oktober 2010
Boekenfestijn Eindhoven: 4-7 november 2010
Boekenfestijn Nieuwegein: 18-21 november 2010
Boekenfestijn Zwolle: 28-28 november 2010
Midwinterfair Archeon: 11-12 december 2010
Boekenfestijn Rotterdam: 27-30 januari 2011
Tsunacon Sliedrecht: 30 januari 2011
groetjes,
EU
Vergeten te vermelden: het weekend van 1-3 oktober a.s. ben ik een weekendje weg.
Vergeetachtige EU
Een reactie posten