maandag, april 23, 2018

Fantasy Fair / Elfia 2018

Oei, meer dan een half jaar geleden mijn laatse post gezet, niet raar aangezien ik het internet enigzins op een laag pitje heb gezet. Mn hoofd staat er niet naar, af en toe een spelletje en dat is het wel.

Maar, nu ben ik naar de Fantasy Fair in Haarzuilens geweest. Dat was lang geleden alweer voor het laatst. En ik moet zeggen, het blijft leuk. Het is uiteraard wel groter in opzet en ze hebben er tegenwoordig ook 1 in Arcen. Dit is voor mij te ver weg ivm reistijd, dus ik hou het maar op 1x (duur genoeg haha)

We hadden schitterend weer, gelukkig kon je daar ook lekker wandelen in de schaduw, was nodig ook om even af te koelen. Ik heb niet heel veel foto's kunnen nemen, het was zo druk, je kan de mensen moeilijk allemaal tegenhouden voor een foto he. Op www.elfia.com kan je alles goed bekijken (en mooiere foto's ook nog eens)
Kwam de Tardis nog tegen. Deze stond uit, en de Doctor was niet in de buurt.  Ik vond het iets te warm op dit punt, dus ben na
 de foto snel weer verder gegaan.
Er waren ook 2 plekken waar je kon boogschieten, en 1 virtuele boogschieterij. Die heb ik met mijn bril maar overgeslagen. Ik kwam uiteindelijk bij de Haagse Schutters uit. Voor een kleine bijdrage mocht ik 9 pijlen schieten. Qua kracht viel het reuze mee, maar geloof me na pijl nummer 4 vond mijn linkerarm het niet zo geweldig meer. En ik heb 4 of 5 pijlen in het bord gekregen (trots op mezelf) en dat zonder mezelf voor mn bakkes te meppen of blauwe plekken op mn arm :)

 De meneer met de schatkist was zo vriendelijk mij een paar keer op de foto te zetten. Ik kan natuurlijk wel leuk vertellen dat ik heb booggeschoten, maar nu heb ik bewijs haha. Dit leuke beest kwam ik vlak voordat ik besloot dat ik er genoeg van had nog even tot leven. Alsof het nog niet warm genoeg was in het zonnetje. Maar het was mooi om te zien en er werden in ieder geval genoeg foto's van gemaakt door de mensen.
Uiteraard heb ik nog wat gekocht, twee mooie champagneglazen met eenhoorns erop. Past nog net in de vitrine kast haha. Ik ga er niet uit drinken, ze zijn echt voor de sier gekocht. De website van deze kraam vind je hier

 Dit is heb ik ook nog gekocht. Een geweldige lamp voor een schappelijk prijsje. De dame die ze maakt zat naast de kraam/tent op haar gemak weer een nieuw kunstwerk te bewerken.
Ze hebben een webpagina, die vind je hier.
Ik wou alles wel meenemen, maar dat ging helaas niet. Mocht je denken klein lampje, ik liep met een verhuisdoos naar de bus, gelukkig weegt het niks, maar je krijgt er toch wel lamme armpjes van hoor.
Afijn ik ben ermee in mn nopjes.


 Hier de lamp zonder licht, zie je net iets beter de kleuren.


Oh en ik kocht ook nog caramel, zo lekkerrrrr...en fudge, maar die is al op en heb ik geen foto van haha.

En ik was ook verliefd op een kraam met schedeltjes en geprepareerde diertjes (en nog veel meer) maarja kan niet alles meenemen in de bus he. Dus, kaartje mee en kijken op internet dan maar ;-)

Er stond ook nog een schilder met mooie fantasy schilderijen, maar ook hier de kooplust kunnen bedwingen. Hopelijk staat deze mijnheer er volgend jaar weer en kan ik dan uitkiezen.

Het aanbod vd winkels was erg groot, ook de drank en voedsel kramen waren er genoeg en heel belangrijk, verspreid op het terrein. Het enige dat ik niet heb gevonden waren de watertappunten. Toch niet geheel onbelangrijk met deze temperaturen. Nu ben ik niet van het budgeteren van de eten en drinken, maar toch. Er zijn genoeg mensen die niet bereid zijn om 4 euro voor een flesje water te betalen als het ook gratis kan.

Al met al een geslaagde dag en echt iets wat ik vaker ga doen (1x per jaar dan he)

6 opmerkingen:

SylS creaties zei

Leuk verslag! Je had echt perfect weer. Schitterende aankopen gedaan!
groetjes,
Syl

Eowyn Unquendor zei

Ik vond het ook een hartstikke leuk verslag! Ben ook in geen eeuwen op de EFF geweest. Vroeger was het altijd te koud en te nat :)
Imagicon in Ede staat voor mij op het programma, voor de tweede keer als vrijwilliger, op 26 januari 2019.

KIT Cbe zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
George Luther zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Antivirus Activation Helpline zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Tim Pegios zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.