donderdag, juni 15, 2017

Week 2 van de vakantie.
6 en 7 juni was ik met een vriendin in Alkmaar.
Ik boekte een appartement bij 786Loft via booking.com.
We hadden beiden een eigen kamer met 2 persoons bed, een keuken en een badkamer.
Er was geen tv aanwezig, maar dat hadden we ook niet nodig.

Het is een hele leuke stad om te winkelen, met voor ieder wat wils.
Wij gingen uiteraard voor de niet zo standaard winkels, via de site van Alkmaar de winkelvoorraad bekeken en toen een lijstje gemaakt.

Wij hebben de 1e dag de winkels bezocht, zonder onze reistassen. Dat was een goede beslissing, bij de musea konden we onze tas in een kluis of achter de balie deponeren, scheelde sjouwen.


Helaas hebben we niet alles op ons lijstje gevonden, maar daarvoor waren er genoeg andere winkels om te bekijken. Oh en vergeet niet alle leuke pandjes met mooie gevels.

De Grote Kerk is zeker een aanrader, wij hadden geluk, ze waren 7 juni aan het oefenen voor een orgelfestival. Niet alles was geweldig om te horen, maar voor het kleine orgel wel een mooi geluid.Een aantal van de door ons bezochte winkels:

Borstel en Klompenwinkel Boom - superleuke winkel waar de borstels aan het plafond hangen.

Biermuseum en Kaasmuseum - spreekt voor zich, Kaasmuseum lag aan de kaasmarkt welke wel grappig om te zien, maar niet te lang.

We hadden niet zulk geweldig weer, maar de kaasmarkt gaat hoe dan ook gewoon door. Het is een heel gesjouw met al die kazen, knap dat ze er beweging in houden heel de voorstelling (2 uur)

Naaldkunst is een winkel die je moet bezoeken als je van haken/breien etc. houdt. Leuk personeel en heel veel leuke bollen garen met gemaakte voorbeelden. We hadden nog even een sensatiemomentje, een boom verderop in de straat stond op omvallen (wortels waren afgebroken) dus nog even de stadsdienst in aktie gezien met lint, hoogwerker en kettingzaag. De boom stond gevaarlijk dicht bij een oud pandje, maar ze hebben m op tijd omgezaagd. Helaas geen foto van de winkel.Spellentoren - splinternieuwe winkel met heel veel spellen, de verkoper weet er alles van af en kan je helpen zoeken. Links het kleine puzzeltje dat ik daar kocht.


Het oude stadscentrum met smalle straatjes en leuke winkels en geveltjes, recht het huis met de kanonskogel. Tja, je moet het een naam geven als er een kanonskogel (een Spaanse nog wel) door het huis heen geschoten wordt. Het is een leuk foto object.

Voordat we op dag 2 bij de musea langs gingen, zagen wij in het Hof van Sonoy (stond niet op onze lijst) een leuke etalage.
Bleek dat er een winkeltje met heel veel hebbedingen in zat.
Sjeintje Boterkoek is Schots/Engels georiƫnteerd. Toen wij aankwamen was de eigenares net bezig de winkel op orde te brengen, maar vond het geen enkel probleem dat wij daar gezellig bleven staan praten (binnen natuurlijk) Volgens mij hebben wij er 2 uur staan praten en steeds zag je wat nieuws :) de spullen stonden letterlijk tot aan het plafond!
De verzameling kussens was formidabel, mooie kwaliteit en mooie (niet standaard) afbeeldingen. Ik kon ze met veel moeite weerstaan(er stond nog meer dat ik moeilijk kon weerstaan haha)

Ik heb het gehouden bij onderstaande kleine verzameling(zie foto) van mooi spul:
- een 3D wolfkaart voor een nichtje
- onderzetters (supermooi!) die had ik natuurlijk nog niet (leg m net bij de andere 4 nieuwe sets)
- een mooie kattenkaart
- een minikussen met de Schotse vlag
- een ramshoorn
- een hart met Keltische knoop

En ze heeft een webshop, dus die gaan we in de gaten houden voor nog meer mooi spul.

 
 Links het grote orgel in de Grote Kerk, deze hebben we niet gehoord helaas, dat had nog indrukwekkender geweest.


Rechts een foto van het plafond met de kroonluchter van onderen.

Geen opmerkingen: